• Πού θα βασιστεί ο Παναθηναϊκός στην ένσταση αντικανονικής διακοπής

  7:30 μμ, Τρίτη 19 Μάρ 2019 7:30 μμ, Τρίτη 19 Μάρ 2019

  Στην παράγραφο "Ε" του άρθρου 5 του Πειθαρχικού Κώδικα θα βασίσει η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός την ένστασή της για αντικανονική διακοπή του ντέρμπι των αιωνίων.

  Οι δικηγόροι του Παναθηναϊκού μελέτησαν αρκετά τη διατύπωση του εδάφιου και θεωρούν ότι εξηγεί σαφέστατα το πώς έπρεπε να διαχειριστεί ο Γερμανός ρέφερι την κατάσταση.

  Συγκεκριμένα, το εδάφιο αναφέρει: "Στην περίπτωση κατά την οποία οι συνθήκες που επικρατούν στον αγωνιστικό χώρο ή στις εξέδρες του γηπέδου, δεν επιτρέπουν την ασφαλή έναρξη ή συνέχιση του αγώνα, το μέγιστο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο διαιτητής του αγώνα ΟΦΕΙΛΕΙ να αναμένει για την έναρξη αυτού ή την επανέναρξη μετά την προσωπική διακοπή του, είναι μία ώρα".

  Σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνουν από τον Παναθηναϊκό η... παράβαση κανονισμών είναι ξεκάθαρη. Ο διαιτητής Φριτζ δεν περίμενε μία ώρα, παρά μόνο 35 λεπτά προτού αποφασίσει να διακόψει οριστικά το ντέρμπι. Συνεπώς στο τριφύλλι θεωρούν ότι ο Γερμανός ρέφερι δεν εφάρμοσε ορθά την παράγραφο "Ε", αφού δεν εξάντλησε τα χρονικά περιθώρια που δίνει ο κανονισμός.

  Από την άλλη, η διατύπωση της παραγράφου τονίζει ότι η μία ώρα είναι "το μέγιστο χρονικό διάστημα", κάτι που σημαίνει πως η τελική απόφαση για την αναμονή επαφίεται στην κρίση του διαιτητή. Ο Φριτζ έκρινε ότι η ατμόσφαιρα δεν είχε "καθαρίσει" επαρκώς και δεν συνέχισε το παιχνίδι, όμως στον Παναθηναϊκό θα προσπαθήσουν να αντικρούσουν το συγκεκριμένο γεγονός.

  Καταρχάς, αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το βίντεο με την επιθεώρηση που έκανε ο Φριτζ και οι συνεργάτες του και θα υποστηρίξουν ότι δεν φαίνεται να δυσφορούν από την ατμόσφαιρα. Επιπροσθέτως, αναμένεται να καταφύγουν σε μαρτυρίες παριστάμενων στον αγωνιστικό χώρο, οι οποίοι θα κληθούν να επιβεβαιώσουν ότι ο αέρας ήταν "καθαρός" από τα χημικά.

  Όσον αφορά τις ανησυχίες του διαιτητή για την ασφάλεια διεξαγωγής του παιχνιδιού, από τον Παναθηναϊκό, θα επισημάνουν ότι κατά την τελευταία έξοδο του Γερμανού στις εξέδρες είχαν απομείνει ελάχιστοι θεατές.

  Επίσης, ως προς την αιτίαση του Φριτζ ότι ένιωσε απειλή από τους οπαδούς, θα τονίσουν ότι ουδέποτε ζήτησε εκκένωση της κερκίδας, που θα ήταν εύκολη διαδικασία στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο.

  Στον Παναθηναϊκό θεωρούν ενισχυτική ως προς την προσπάθειά τους την κλήση σε απολογία αφού στηρίζεται στο άρθρο για την προσωρινή διακοπή μίας αναμέτρησης. Άρα, όπως υποστηρίζουν, το Μονομελές Όργανο θα εκδικάσει με άλλα κριτήρια, που θα διευκολύνουν την υπερασπιστική γραμμή του τριφυλλιού.

  Στον Παναθηναϊκό αισιοδοξούν ότι θα πείσουν την αρμόδια δικαστική αρχή ότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για την οριστική διακοπή του ντέρμπι και κακώς πήρε αυτή την απόφαση ο Φριτζ. Και θα ζητήσουν την επανέναρξή του από το 69', όταν και έγινε η διακοπή.

  Πηγή: filathlos.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα