• Ζητούν 150 ευρώ από τους Έλληνες πρωταθλητές!

  7:50 μμ, Πέμπτη 02 Αυγ 2012 7:50 μμ, Πέμπτη 02 Αυγ 2012

  Aπίστευτο κι όμως άκρως ελληνικό και... απογοητευτικό.

  Κάθε Έλληνας αθλητής είχε πάρει από την ΕΟΕ χρηματικό ποσό 300 ευρώ για τις καθημερινές ανάγκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αυτό μεταφράζεται σε pocket money (όπως τα λένε στις δαπάνες) 20 ευρώ την ημέρα. Ως εδώ ας πούμε καλά, με δεδομένο ότι οι αθλητές δεν έχουν ιδιαίτερα έξοδα, αφού τα περισσότερα είναι καλυμμένα (διατροφή, διαμονή, μεταφορικά).

  Το εξοργιστικό όμως είναι ότι αποφασίσθηκε να ζητήσουν πίσω τα μισά (150 ευρώ) στους αθλητές που αποκλείστηκαν και επέστρεψαν στην Ελλάδα, με το πρόσχημα της σωστής διαχείρισης του κρατικού χρήματος. Είναι όμως πραγματικά εξοργιστικό να ζητούν από τους ταλαιπωρημένους και απολύτως μόνους Έλληνες αθλητές, που πήραν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, 150 ευρώ επιστροφή.

  Τα λεφτά των 105 Ελλήνων αθλητών θα σώσουν το κράτος; Το κράτος το οποίο στους παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης χρωστάει ακόμα πριμ επιτυχιών που είτε είχε υποσχεθεί, είτε θα έπρεπε να έχει δώσει. Για να μην αναφερθούμε στη μηδενική συμμετοχή στην Ολυμπιακή προετοιμασία.

  Η επίσημη θέση της ΕΟΕ για το θέμα διατυπώθηκε από τον εκπρόσωπο τύπου Τάσο Παχαχρήστου και είναι η εξής:

  «Η ΕΟΕ είχε δώσει προκαταβολικά χρήματα για τα έξοδα των αθλητών με βάση μια ημερίσια αποζημίωση ανάλογα με τις ημέρες που θα έμενε ο καθένας. Αν κάποιος αθλητής αποκλείστηκε και θέλησε να φύγει νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία από το Ολυμπιακό Χωριό, ήταν υποχρέωση της ΕΟΕ να ζητήσει τα χρήματα αυτά πίσω.»

  Ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα αλλάξει. Όχι ότι θα σωθεί κάποιος αθλητής με 150 ευρώ, αλλά η κίνηση από μόνη της αποτελεί προσβολή στην προσπάθειά τους, στον ιδρώτα και στη μοναξιά τους, την οποία ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΟΕ έχει παραδεχθεί.

  Άλλωστε, ο Σπύρος Καπράλος έχει αποδείξει την ευαισθησία του στα θέματα των αθλητών μας, συμβάλοντας με ό,τι μέσα είχε στη διάθεσή του στην επίλυση προβλημάτων που συνεχώς προέκυπταν τα τελευταία δυο χρόνια.

  Η κίνηση αυτή ,εφόσον ισχύσει, αδικεί την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ευτελές ποσό και ασέβεια στην προσπάθεια των πρωταθλητών.

  Πηγή:pamesports.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα